Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Μονομερής κλείσιμο των συνόρων και οι επιπτώσεις για την Ελλάδα

Πριν από ένα 24ωρο ίσως να υπέπεσε στην αντίληψη μερικών ίσως όχι -λόγο της επικαιρότητας στην Ελλάδα με το συμβάν Κασιδιάρη- ότι η Ευρωπαϊκή επιτροπή συγκλήθηκε εχθές  εκτάκτως  με σκοπό να πάρει απόφαση για το εάν θα επιτραπεί σε κράτη μέλη το μονομερές κλείσιμο των εθνικών τους συνόρων σε περίπτωση που κρίνουν ότι πρέπει να το κάνουν.
Εάν κάποιος δεν δώσει σημασία στο γεγονός θα σκεφτεί ότι είναι μία ακόμη απόφαση της επιτροπής, όμως εάν σκεφτεί κάποιος ποιο προσεκτικά θα καταλάβει ότι η ελευθέρια μετακίνησης εντός συνόρων της Ευρώπης είναι ένα από τα θεμελιώδη Ευρωπαϊκά κεκτημένα τη λεγόμενη συνθήκη Σένγκεν. Όποιος ταξίδεψε στο εξωτερικό των τελευταίο χρόνο και κυρίως στην Γερμανία και στην Γαλλία θα παρατήρησε ότι βγαίνοντας από το αεροπλάνο τον περίμενε ένας έλεγχος ταυτότητας από την αστυνομία του αεροδρομίου.
Πώς από την αρχή της ελεύθερης μετακίνησης  καταλήξαμε μέσα σε ένα χρόνο σε ελέγχους διαβατηρίων  και σε ουσιαστική κατάργηση της συνθήκης Σένγκεν; Μήπως αρχίζει και η Ευρώπη να αποδομή κανόνες και συνθήκες σιγά σιγά; Μήπως ξαφνικά απο το '' δεν μπορούν να μας βγάλουν απο το ευρώ πρίν το 2013''  εξελιχθούν γρήγορα οι εξελίξεις και με μία απλή σύγκληση της Ευρωπαϊκής επιτροπής γίνει τελικά το ''αδιανόητο'' δηλάδη η μη οικοιοθελής αποχώρηση χώρας απο την ευρωζώνη;   
Έχω την αίσθηση ότι η τελευταία απόφαση της Ευρώπης είναι τα αντανακλαστικά των άλλων κρατών μελών στις απειλές από ορισμένους πολιτικούς χώρους ότι θα δώσουν ταξιδιωτικά έγραφα στους παράνομους λαθρομετανάστες και θα τους στείλουν στο καλό στην υπόλοιπη Ευρώπη. Οι εταίροι μας έχουν καταλάβει πολύ πριν από εμάς ότι η κατάσταση με τους λαθρομετανάστες στην Ελλάδα βαίνει εκτός ελέγχου, ότι δεν παίρνονται  μέτρα και μπροστά στην εύκολη ρητορεία ορισμένων κομμάτων ότι θα λύσουν το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης στην Ελλάδα φορτώνοντας σε άλλες χώρες, παίρνουν μέτρα. Αυτό είναι κάτι που έπρεπε να είχαμε κάνει και εμείς πριν φτάσει σε αυτήν την κατάσταση.
Τελικά οι τσαμπουκάδες και οι κουτοπονηριές του τύπου ‘’εάν δεν μας βοηθήσετε θα σας στείλουμε τους Πακιστανούς να σας φάνε’’ δεν νομίζω ότι περνάνε εύκολα στους εταίρους μας. Το ελληνικό κράτος πρέπει να αποφασίσει επιτέλους ή να γίνει ένα μοντέρνο Ευρωπαϊκό κράτος ή να συνεχίσει να παίζει τον Καραγκιόζη της Ευρώπης που θα κοροϊδέψει τους άλλους με ψευτοδιλήμματα και ψευτοαπείλες. Αλλά  πώς να αλλάξει συμπεριφορά  το Ελληνικό κράτος όταν στους ίδιους του τους πολίτες βάζει παρόμοια ψευτοδιλήμματα και απειλές του τύπου ‘’ εφόσον δεν πληρώνετε τους φόρους σας αναγκαζόμαστε να σας βάλουμε τεκμήρια’’ ή ‘’άμα δεν πληρώσετε το χαράτσι της ΔΕΗ, θα σας κόψουμε το ρεύμα’’ ή ‘’εφόσον πήρες 2000 κ.εκ. αυτοκίνητο είσαι πλούσιος, πλήρωσε τώρα κερατιάτικα’’.
Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς ότι οι τσαμπουκάδες και τα νταβατζηλίκια δεν περνάνε. Το μόνο που κατάφεραν -τα όποια κόμματα- με αυτές τις πολιτικές είναι ο κόσμος να μην πληρώνει τελικά τους φόρους του, η ΔΕΗ να πηγαίνει για κλείσιμο επειδή ο κόσμος μαζί με το χαράτσι δεν πληρώνει και τον λογαριασμό, να χάνουν έσοδα επειδή ο άλλος από το να πληρώσει ‘’προστασία’’ στο κράτος να προτιμά να καταθέσει τις πινακίδες του και τέλος οι εταίροι μας να μας λένε "αγαπητοί  Έλληνες, δώστε ότι έγγραφα θέλετε στους Πακιστανούς, εμείς θα κλείσουμε τα σύνορα μας και στους Έλληνες".
Όσοι έχουν βλέψεις για την εξουσία πρέπει να καταλάβουν ότι αυτή η συνταγή έχει παλιώσει και ότι επιτέλους εάν θέλουμε ένα σύγχρονο Ελληνικό κράτος - μέρος της Ευρώπης- πρέπει να συμπεριφερόμαστε στους πολίτες με αξιοπρέπεια σαν πολίτες και όχι να τους χαϊδεύουμε τα αυτιά για να πάρουμε την ψήφο τους και μετά την κάλπη να παίζουμε τον αυτόκλητο νταβαντζή τους. Επίσης πρέπει να συμπεριφερόμαστε στους εταίρους μας σαν εταίρους και όχι σαν όνους  που θα τους φορτώσουμε με το χρέος μας θα τους φορτώσουμε με τους Πακιστανούς μας  και αυτοί θα κάθονται να μας κοιτάνε σαν ‘’Αμερικανάκια’’.

  Δείτε το βίντεο, θα καταλάβετε πολλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου